top of page

Naar de dorpen!


Vandaag richting dorpen samen met FANTA!

Na een lange rit van Kindia naar KABALEYA, verwelkomt Tata ons met een grote smile!

De kennismaking met de dorpelingen bracht ons alvast in de stemming om mee te helpen met het middagmaal (16u!) We leerden groenten schillen op Afrikaanse wijze…

De opstart van het reizend apotheekje (door Godelieve) blijft goed lopen. De nood aan een machine om arachidenoten te malen tot pasta is groot. Mogelijke oplossingen worden beproken.

’s Avonds is er bij de “chef du village” een dansavond, waar we ondanks de vermoeide benen, de Afrikaanse ritmes proberen te volgen!

Dinsdag trekken we naar DAR ES SALAAM!

Een indrukwekkend ontvangst met veel gezang en dans ontroert ons….

Een heerlijke rijstmaaltijd staat ons te wachten. De “présidentes van le groupement des femmes en van l’ union” verbroederen met onze voorzitster van KVLV! Samen op de foto!

Het hele dorp kleurt rood van de pepertjes die liggen te drogen in de hete zon!

Marleen en co… startten met de verzorging van vele wondjes bij de kleinste kinderen, jammer genoeg bij gebrek aan materiaal moesten ontelbare wachtenden ontgoocheld worden.

Hier is werk aan de winkel!!!!!

Woensdag leidt een lange wandeltocht (minstens 1 uur) in een prachtige natuur ons naar DALON FARI. Voor sommigen een blij weerzien. Vooral de vele foto’s gemaakt in april door onze huisfotograaf Paul maakten heel wat mensen gelukkig!

Via de plaatselijke school wandelden we naar de “poste de santé”. Ook hier geld en medicatie tekort!

Langs de terugweg laat Fanta ons kennismaken met de “rubberboom”. De caouchouc stroomt via een insnijding in de stam van de boom in potjes. Deze wordt geëxporteerd naar Europa.

Bij onze thuiskomst heeft Mamadou voor ons heerlijk gekookt.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page