top of page

Bezoek ENI, school Micky Mouse, ....

Donderdag 13/04/2017

Om een beeld te krijgen van de opleiding kleuteronderwijs, die nog maar 2 jaar bestaat, gingen we op bezoek naar de hogeschool ENI ( Ecole Normale d’ Instituteurs). Daar werden we heel hartelijk ontvangen en kregen we een rondleiding.

Er is ook een “praktijk-lokaal, een lokaal waar didactisch materiaal (meestal gekregen van Unicef) staat. Alle materiaal is zo goed als nieuw doordat de docenten en studenten niet weten hoe hiermee aan de slag te gaan. Ons bezoek lokte heel wat nieuwsgierigheid uit bij de studenten. Er werden heel wat foto’s genomen, we voelden ons echte BV’s J ….

Het volgende bezoek op de planning was: Micky Mouse, neen niet de muis van Wald Disney, maar de eerste kleuterschool in de buurt van Kindia.

De school werd recent vernieuwd. Hierdoor konden we vergelijken met onze school “Le Dauphin” en enkele tips meenemen. We bezochten enkele (overvolle..) klassen. In deze school wordt er ook opvang voorzien voor de allerkleinsten vanaf 2 jaar.

In de namiddag hebben we onze eigen batterijen terug opgeladen met wat zonne-energie. Dat deed deugd!

’s Avonds zijn we het droomhuis van Marijke en Mamadou gaan bezoeken en verkennen we de buurt door een mooie wandeling te maken in deze prachtige natuur.

We love Africa!!!!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page