top of page

Weer een boeiende dag...!


5 april

Wat gaat de tijd snel

We zitten al in de helft van onze eerste week op de school ‘Le Dauphin’.

Niet alleen wij vinden het vermoeiend op school, maar ook een aantal kinderen vinden naar school gaan zwaar. Af en toe moeten we eens iemand wakker maken. Het is dan ook snikheet in de klassen.

Kinderen van “La grand section” zijn super fier op hun creawerkje van het schaapje Flonflon! Ze mogen het zelfs meenemen naar huis. Wat een enthousiasme.

De meegebrachte muziekinstrumenten vielen erg in de smaak. Op de tonen van “Bi-ba-Bonjour “ laten ze zich van hun meest ritmische kant zien!

De kinderen van het 2 de lj. kunnen zich vandaag uitleven met de “multi-move” activiteiten.

Martien en Marleen brachten tussendoor een bezoek aan de verantwoordelijke van onderwijs in het departement van Kindia, waar ze protocolair ontvangen werden. Onze organisatie KIK werd er voorgesteld. “Soyez les bienvenues”.

De jonge garde trok in de namiddag erop uit naar de markt met de moto-taxie. Wat een ervaring! Celien heeft haar chauffeur eens goed vastgepakt. Ze kochten plaatselijke spulletjes.

Na de markt stonden de thuisblijvers ons op te wachten met een plaatselijke biertje…, mmm dat smaakt na een warme dag.

Als avondmaal konden we smullen van een lekkere omelet met tomaten en ajuin en Belgische paprika.

De eerste dag dat we ons moesten wassen met een bekertje en een emmer (geen water uit de douche) en hopelijk zonder uitval van de elektriciteit. Allemaal tijdig onze beddenbak in om weer fris en monter volgende morgen naar school te gaan.

4


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page