top of page

' t Is vandaag de eerste schooldag !

3 april

De eerste dag op school, toch een beetje spannend. Onze eerste opdracht in de school was om het meegebrachte didactisch materiaal een plek te geven. Daarna werden we officieel verwelkomd door de directeur en zijn team. We werden verdeeld in de verschillende klassen (petite section, moyenne section, grande section). De kinderen vonden het even spannend als wij. Dit konden we merken aan hun uitbundigheid!

De klaspoppen uit de school “Ak’Cent” van Bever: Jules, César en Flonflon leerden de kleuters een nieuw liedje ‘Bi ba bon bonjour…’.

We introduceerden het hoekenwerk, maar we merkten dat het voor de eerste keer te overweldigend was, zowel voor de leerkrachten als voor de leerlingen. We hadden stof genoeg om na te denken hoe we dit nog beter kunnen aanpassen aan hun manier van les geven.

Na een lekkere rijstmaaltijd met een saus op basis van maniokbladeren brachten we een bezoekje aan de verfster (teinturière à Féréfou), madame Diallo waar onze geverfde KIK T-shirts al klaar lagen.

Om de dag af te sluiten zijn we een terrasje gaan doen in de bar Africaine waar we een fris biertje hebben gedronken. Bij een plaatselijk ‘sterrenrestaurant’ zijn we frietjes of aardappelen met vlees of vis en erwtjes gaan eten.

Slaapwel!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page